Purbawasesa

R. Bambang Nursinggih S.Sn

Titah sawantah tan
wenang ngawruhi
Tri prakara kang sinengker Gusti
Yeku:
Kapisan babagan jodho
Kapindhone beja lawan cilaka
Kang katri bab pati uripe
Kang muhung purbawasesa
amung Gustine

Pasrah, sumarah lan ikhtiyar
tan kena ngungkuli garis
kang pancen ginelar

Amrih antuk pangayoman ing
kalaning kepalang
Uga nalika mentog ing
pepuntoning tekad,
apa nganti tumeka enteke tulisan

Iklan

1 Comment

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s